Even voorstellen...


 

 

De directie Leerkrachten Onderwijs ondersteuning Stagiaires

De directie

Frank van Bergen

Mijn naam is Frank van Bergen, de nieuwe project-directeur van CBS De Wijngaard en RKBS Vredeburg. Per 1 maart 2018 werk ik naast Vredeburg nu ook op CBS De Wijngaard. Heel veel jaren geleden ben ik begonnen als onderwijzer in Amsterdam en later in Ouderkerk aan de Amstel. Na 12 jaar kwam de uitdaging om als directeur aan de slag te gaan in een klein dorpje vlakbij Amstelveen. Daar heb ik 13 jaar met heel veel plezier als directeur gewerkt. Vanuit het Amstelveense heb ik de stap gemaakt om als directeur van Basisschool Flamingo in de Pax (Hoofddorp) aan de slag te gaan. Na 7 jaar ben ik gevraagd om directeur te worden van Vredeburg en dat is alweer ruim 3 1/2 jaar geleden. Vanuit Meer Primair is de vraag bij mij gekomen om het fusieproces als directeur van de twee scholen te willen voltooien. Daar heb ik ja op gezegd. 
De Wijngaard is een fijne school met een hard werkend team. We proberen de kinderen zoveel mogelijk aan "bagage" mee te geven zodat zij uiteindelijk op de "vervolgschool" goed mee kunnen komen. Daarnaast maken we ook plezier met elkaar en dat maakt de Wijngaard een fijne plek om te zijn. 
Zelf ben ik iemand die van warmte, gezelligheid en van humor houd. Daarnaast probeer ik in de vrije uurtjes mijn conditie (een beetje) op peil te houden door te joggen en te wandelen mijn grote Duitse herdershond Abel.

Leerkrachten

juf Paulien (groep 1/2)

Mijn naam is Paulien Wolles. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen in de puberleeftijd. Ik woon in Haarlem, waar ik als kleuterjuf op een basisschool gewerkt heb. Ook ben ik speltherapeute. In die hoedanigheid heb ik gewerkt in een instelling voor kinderen met  een mentale en/of fysieke beperking en had ik daarnaast een eigen speltherapiepraktijk. 
Ik vind het erg belangrijk dat kinderen zowel op cognitief als op sociaal-emotioneel gebied tot ontwikkeling kunnen komen. Ik zet mij in om een steentje bij te dragen aan dit proces.

juf Yke (groep 1/2)

...

juf Marlous (groep 3/4) 

 

Ik ben juf Marlous en ik ben 26 jaar. Ik ben getrouwd en heb een zoontje, Sepp, van 5 maanden. In mei 2013 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Leerkracht basisonderwijs. Op De Wijngaard ben ik drie dagen in de week de juf van groep 3-4. Op donderdag en vrijdag is juf Nienke in de klas.
In  mijn vrije tijd besteed ik veel aandacht aan sporten. Ik houd van gezelligheid om mij heen en geniet er dan ook van  om met kinderen bezig te zijn. Hun enthousiasme, nieuwsgierigheid en plezier zorgen ervoor dat ik elke dag met veel plezier naar mijn werk ga. Ik vind het belangrijk dat kinderen met veel plezier naar school gaan en zich op een eigen manier ontwikkelen. Op naar een leuk en leerzaam schooljaar!
 

juf Gemma (groep 3/4)

Mijn naam is Gemma Matthiesen en vanaf maart 2017 werk ik op de Wijngaard. Hiervoor heb ik 20 jaar op de Albert Schweitzerschool in Hoofddorp gewerkt. Ik vind alle leeftijden leuk en heb dan ook les gegeven in de groepen 3 t/m 8. Muziekles geven is het leukste wat er is. Dat heb ik op de vorige scholen waar ik heb gewerkt ook veel gedaan en ga ik op De Wijngaard en Vredeburg dit jaar ook doen. Daar heb ik enorm veel zin in!
Dit schooljaar geef ik op de vrijdag les aan groep 7/8.
Het leuke van deze leerjaren is o.a. dat er veel leuke dingen op het programma staan waaronder natuurlijk het kamp. Daarnaast zal ik op de woensdagen muziekles gaan geven. Op de dinsdag houd ik me bezig met de fusie.
Iets over thuis. Ik woon in Hoofddorp, in Pax, en ben getrouwd met Frank. Samen hebben we 2 zoons genaamd Tom van 22 en Bram van bijna 18. In mijn vrije tijd tennis ik graag, bezoek ik regelmatig het theater, ga ik af en toe heerlijk een dagje winkelen met vriendinnen of mijn zus.
Ik heb enorm veel zin in dit schooljaar!

juf Kim (groep 5/6)

Hallo allemaal, ik ben Kim Treur-Melchior. Ik ben vorig jaar getrouwd en woon samen met mijn man in Lisse.
In mijn vrije tijd vind ik het fijn om lekker op de bank een boek te lezen, te knutselen of gezellig wat met vrienden en/of mijn man te doen.
Dit jaar ben ik weer te vinden in groep 5-6, op dinsdag t/m donderdag. Toch ben ik ook op vrijdag in de school te vinden. Dan ben ik alleen de juf van één van de groepen 4 van Vredeburg binnen het gebouw van De Wijngaard.
Op maandag en vrijdag staat juf Alie voor de klas. Sinds 2012 ben ik te vinden op De Wijngaard. Voorgaande jaren heb ik gewerkt in groep 7, 8, 4, 4/5 en 5/6.
 

juf Alie (groep 5/6)

Ik ben Alie Bosma, woon in Hoofddorp, ben getrouwd en heb een zoon. Mijn hobby's zijn lezen en zingen en dat laatste doe ik met veel plezier bij Koor Odyssee. Ik werk sinds 2002 op De Wijngaard. Daarvoor heb ik op een aantal andere basisscholen gewerkt. De Wijngaard vind ik een kleine, gezellige school waar een prettige sfeer heerst. Ik vind het heel belangrijk dat kinderen zich veilig voelen op school, vertrouwen hebben in zichzelf en vooral zichzelf durven zijn.
Dit jaar werk ik op maandag en vrijdag in groep 5/6.  Ik werk samen met juf Kim en wil er ook dit jaar weer een fantastisch schooljaar van maken.

meester Herman (groep 7/8)

Mijn naam is Herman van Dalen. Vanaf het voorjaar 2014 ben ik op De Wijngaard werkzaam en ben dit schooljaar de leerkracht van groep 7/8.
Ik woon in Haarlem en heb twee kinderen, Corinne en Marc. Mijn vrouw werkt ook in het onderwijs op de Kon. Emma school in Haarlem. In het schooljaar 1982/`83 ben ik begonnen in groep 8 op een school in Overveen. Ik heb inmiddels al heel wat ervaring opgedaan omdat ik vele functies binnen het onderwijs heb gehad. Zo ben ik tijdelijk vakdocent gymnastiek geweest, bouwcoördinator bovenbouw, remedial teacher, adjunct directeur en directeur geweest en leerkracht van de groepen 3 t/m 8, waarvan de meeste jaren in de bovenbouw.
Lesgeven is wel een passie, want naast de school werk ik ook als zeilinstructeur (ik geef zeilles aan volwassenen) en heb vele jaren in zwembad Groenendaal te Heemstede zwemles gegeven. Vervelen doe ik mij nooit, want ik schilder en knutsel graag. Ik organiseer het jeugdkamp vanuit onze kerk, geniet van onze zeilboot en mag graag motorrijden samen met mijn zoon. En…….ik heb het erg naar mijn zin op De Wijngaard.
 

 

 


Onderwijsondersteuning

Marjan van Wijk (intern begeleider)

...

juf Els (onderwijsassistent)

Ik ben Els Groeneveld. Na mijn opleiding HBO-Jeugdwelzijnswerk in 1993 ben ik 5 jaar werkzaam geweest als groepsleidster in een groot kinderdagverblijf in Amsterdam.
In 1997 werd mijn dochter geboren die inmiddels al aan het studeren is in Leiden.
In mijn vrije tijd lees ik graag en ik wandel veel met mijn trouwe labrador die luistert naar de naam Happy.
Sinds 2007 ben ik werkzaam als onderwijsassistente en vanaf komend schooljaar ben ik bij De Wijngaard te vinden op maandag t/m vrijdag tot 14:30 uur.
Elke dag ervaar ik hier als een feestje en ik wil de kinderen veiligheid en geborgenheid  bieden, warmte en plezier, ze iets mogen leren en vooral met elkaar op een gezellige manier onszelf  kunnen zijn.
 

Irma Stoltenborg (administratieve ondersteuning)

Ik ben Irma Stoltenborg en werk al weer meer dan 10 jaar als administratieve ondersteuning op De Wijngaard. Ik ben op De Wijngaard aanwezig op de woensdagochtend.
Na een paar jaar gewerkt te hebben op De Wijngaard zijn mijn werkzaamheden uitgebreid naar nog
3 andere scholen van Meer Primair. Dit maakt mijn werk zeer afwisselend.
Ik ben op De Wijngaard begonnen toen onze 3 zonen hier nog op school zaten en ik deel uitmaakte van de oudergeleding van de M.R.
Naast mijn werkzaamheden ben ik druk met het rijden naar de ijsbaan en de atletiek. Onze jongens zijn zeer actief met schaatsen en hardlopen.
Zelf lees ik graag en probeer mijn conditie een beetje bij te houden met hardlopen.

 

Stagiaires
...